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Registro completo
Biblioteca (s) :  INIA Las Brujas.
Fecha :  21/10/2019
Actualizado :  04/06/2020
Tipo de producción científica :  Cartillas
Autor :  UNIVERSIDAD DE LA REPÚBLICA (UDELAR)/ FACULTAD DE AGRONOMÍA; PROYECTO ANII; INIA (INSTITUTO NACIONAL DE INVESTIGACIÓN AGROPECUARIA); UNIVERSITY OF MINNESOTA
Título :  Prácticas agronómicas centrales en la implantación de soja: inoculación y uso de curasemillas. Proyecto INNOVAGRO FSA 12444: Diseño de un indice de salud de suelo para la toma de decisiones en la siembra de soja. [cartilla]
Fecha de publicación :  2019
Fuente / Imprenta :  Montevideo (UY): INIA, 2019.
Serie :  (Cartilla; 88)
Idioma :  Español
Contenido :  El objetivo de la inoculación es proveer el máximo número de rizobios vivos en el momento en que se inicia la nodulación.
Thesagro :  INOCULACION; SOJA.
Asunto categoría :  F01 Cultivo
URL :  http://www.ainfo.inia.uy/digital/bitstream/item/13535/1/Cart.88.-Soja-2019.pdf
Marc :  Presentar Marc Completo
Registro original :  INIA Las Brujas (LB)
Biblioteca Identificación Origen Tipo / Formato Clasificación Cutter Registro Volumen Estado
LB101999 - 1INIDD - DDUY/INIA/CARTILLAS/88cart.88

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Acceso al texto completo restringido a Biblioteca INIA La Estanzuela. Por información adicional contacte bib_le@inia.org.uy.
Registro completo
Biblioteca (s) :  INIA La Estanzuela; INIA Tacuarembó.
Fecha actual :  13/09/2017
Actualizado :  18/09/2017
Tipo de producción científica :  Abstracts/Resúmenes
Autor :  FERRINHO, A.M.; PERIPOLLI, E.; BANCHERO, G.; PEREIRA, A.S.C.; BRITO, G.; LA MANNA, A.; FERNANDEZ, E.; MONTOSSI, F.; BALDI, F.
Afiliación :  School of Animal Science and Food Engineering, University of São Paulo, Pirassununga, Brazil; Sao Paulo State University (UNESP), School of Agricultural and Veterinarian Sciences (FCAV), Department of Animal Science, Jaboticabal, Brazil; GEORGGET ELIZABETH BANCHERO HUNZIKER, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; Universidade de São Paulo, Pirassununga, Brazil.; GUSTAVO WALTER BRITO DIAZ, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; ALEJANDRO FRANCISCO LA MANNA ALONSO, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; ENRIQUE GENARO FERNANDEZ RODRIGUEZ, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; FABIO MARCELO MONTOSSI PORCHILE, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; School of Agricultural and Veterinarian Sciences, Sao Paulo State University - FCAV/UNESP, Jaboticabal, Brazil.
Título :  Effect of growth rate on beef fatty acid profile from Hereford steers finished either on pasture or in feedlot.
Fecha de publicación :  2017
Fuente / Imprenta :  Journal of Animal Science, 2017, v.95, suppl.4. p.180-181.
DOI :  10.2527/asasann.2017.365
Idioma :  Inglés
Notas :  Article history: Published online: August 10, 2017.
Contenido :  Abstract: Different nutritional management during the rearing and finishing periods can determine changes on beef fatty acid profile. Beef lipid composition was quantified in 224 male Hereford calves weaned at 8 wk of age with an average initial live weight (LW) of 170 ± 17 kg. After weaning, 4 nutritional treatments were imposed to obtain different daily LW gains (LWG; kg/d) during the first winter. Nutritional management groups were high LWG in feedlot (HF), low LWG in feedlot (LF), high LWG in pasture (HP), and low LWG in pasture (LP). The finishing phase began when each group reached a mean LW of 350 ± 28 kg. During the finishing phase, one-half of the HF, LF, HP and LP animals were finished on pasture and the other half in a feedlot. The animals were slaughtered when calves in each treatment attained a mean LW of 500 kg. Analysis of beef fatty acids was performed by extraction and methylation from LM, and the fatty acids were quantified using a gas chromatography. The statistical model included the groups at growing phase (HF, LF, HP, and LP) and the groups at finishing phase (feedlot or pasture) and the interaction between growing and finishing phase as fixed effects and LW at the beginning of the finishing phase as a covariable. Tukey?s test was applied to compare the means (P < 0.05). There was interaction between the growing and finishing phases for myristic acid and CLA cis 9, trans 11. Animals from HF finished on pasture presented the highest concentration of myri... Presentar Todo
Palabras claves :  ENGORDE A CORRAL; FINISHING SYSTEM; GROW-OUT; LIPID COMPOSITION; NOVILLOS HEREFORD; PASTURA.
Thesagro :  CARNE VACUNA; NOVILLOS; URUGUAY.
Asunto categoría :  --
L01 Ganadería
Marc :  Presentar Marc Completo
Registro original :  INIA La Estanzuela (LE)
Biblioteca Identificación Origen Tipo / Formato Clasificación Cutter Registro Volumen Estado
LE102194 - 1PXIAP - DD
TBO102098 - 1PXIAP - DD
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